Geen Stijl – Twee gasten slopen DWDD, Carice & Halina

https://www.geenstijl.nl/3936421/lolvideo_twee_gasten_slopen_dw/

Nimmer eerder zagen we twee sympathieke gasten zo dodelijk treffend een Nederlands glamourinstituut verpulveren. Hilarisch. Ooit mochten Halina en Carice een stukje Klöppiaans Product Placement-zendtijd van DWDD gebruiken om hun boekje Anti-Glamour te promoten. De fragiele intellectualiteit van zowel DWDD als van Carice en Halina wordt echter genadeloos doorboord door de jongens van De Snijtafel. Er wordt hoogachtend gedaan over cultuur en met woorden gesmeten als ‘existentiële eenzaamheid’, maar niemand aan de gesprekstafel weet eigenlijk wat existentiële eenzaamheid inhoudt. Wat niet erg is, maar doe dan niet alsof. En dat hypocriete, daar wordt op uitermate treffende wijze doorheen gesneden. Intellectual bashing, we like!

M van Nieuwkerk; “Professor, legt u alstublieft in exact 25 seconden op de eloquente wijze die wij bij uitstek van u kennen uit aan de doorsnee kijker, zoals bijvoorbeeld ik, (ironie-achtige blik opzij in de camera, en dan weer snel terug om te schakelen in de journalistieke intereresse-stand) waarom Claudia de Brei en ik, zover ik meen te weten, nog nooit voor de strafrechter hebben gestaan en Ali uit Oud West zijn halve leven, want dat is toch ook een kwestie van nurture?, instelling in- en uit is gegaan. Op de achtergrond zal Waylon zachtjes de eerste acht maten van Fulsom Prison Blues zingen. Dan zou het extra leuk zijn voor de kijkers thuis als u uw exegese van deze ingewikkelde materie van de criminologie in een soort rapvorm doet, terwijl Claudia en ik, en eventueel het publiek, als het zich daartoe uitgenodigd voelt op elke eerste tel even met de vingers knippen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s